كمية تكفي:4 أشخاصوقت التحضير:30 دقيقةوقت الطهي:30 دقيقةالمقادير:2 كوب دقيق +
ذرة ملح
وماء للعجن ..
لحم مفروم
بصلة
طماطم
فلفل التحضير:عجنت العجينة وقسمتها على كورتين وسيبتها ترتاح .
وعملت بقى خلطة اللحمة ..
مقدار من اللحم المفروم مع دهن (أقل من النصف قليلا..) + بهارات (فلفل..حبهان..كاري..قرفة..شطة (اختياري))
طماطم مقطعة مكعبات (بس من غير المية بتاعتها) + فلفل مكعبات + بصلة مفرومة
بقدونس مفروم .. وعلى الخيط دا ملعقتين زيت بجد خلوا الخلطة روعة
نيجي بقى لطريقة العمل
فرشت الرخامة شوية زيت وبدأت افرد العجينة وارقها على شكل دائرة
بس ماتكونش خفيفة اوي ولا سميكة اوي ..
وحطيت نص كمية الخلطة فردتها على نص الدايرة وقفلت عليها بالنص التانيالطبخ: وشلتها حطيتها في صينية مدهونة زيت خفيف .. وكنت مسخنة الفرن على 200
وحطيتها على الرف الاخير لمدة حوالي ربع ساعة واستوت طلعتها تحمر دقيقتين
ودي النتيييييييييييييجة .. ملاحظات:طريقة التسوية مهمة اوي يا بنات .. انا كنت خايفة العجينة تتحرق مني او تتحمر اوي
من تحت واللحمة لسة تكون محتاجة تستوي .. فبعد ما حطيتها تحت خالص في الفرن
روحت شوية ورفعتها على الشبكة اللي في النص .. لاقيتها بقى بدأت تنزل مية
ولزقت في الصينية وغلبتني ..
لكن لما خبزت الرغيف التاني اتعلمت الدرس .. وخليته طول فترة الخبز من تحت
استوى وما اتحرقش وولا لزق بقى زي الفل